Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

23.12.2020

Golden Globes onder vuur voor uitsluiting migratiedrama in Beste Film-categorieën

door Vertigo

De Hollywood Foreign Press Association, de organisatie achter de Golden Globes, heeft beslist dat de Amerikaanse productie Minari niet mag meedingen naar de Golden Globe voor Beste Drama of Beste Komedie omdat er meerendeelsKoreaans in wordt gesproken.

Minari maakt enkel kans op de Golden Globe voor Beste Niet-Engelstalige Film, maar hoofdrolspelers Steven Yeun en Yeri Han komen wel in aanmerking voor Beste Acteur en Beste Actrice in een Drama.

Online komt er heel wat kritiek op de beslissing omdat Minari over een Koreaans gezin gaat dat de American dream nastreeft in het Arkansas van de jaren tachtig.

Onder meer regisseuse Lulu Wang reageert verbolgen. Haar Chinees-Amerikaanse drama The Farewell was hetzelfde lot beschoren als Minari omdat er grotendeels Chinees in wordt gesproken.

“Ik heb dit jaar geen Amerikaansere film gezien dan Minari,” tweet Wang. “We moeten echt komaf maken met de verouderde regel dat Amerikanen enkel Engels spreken.”

Bovendien maakten films als Babel en Inglourious Basterds, waarin ook voornamelijk andere talen dan Engels worden gesproken, wel kans op de Golden Globe voor Beste Drama of Beste Komedie.

Naast Wang reageren ook de Zuid-Koreaanse acteur Daniel Dae Kim (Hellboy) en de Chinees-Canadese acteur Simu Liu (Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings) verontwaardigd op Twitter:

https://twitter.com/danieldaekim/status/1341685158131331073

Bron: /Film