Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

01.04.2021

Godzilla vs. Kong-regisseur onthult hoe hij job scoorde

door Vertigo

Godzilla vs. Kong heeft de beste Amerikaanse openingsdag aan de box-office sinds het begin van de pandemie achter de rug. De film bracht 9,6 miljoen dollar op en brak daarmee het vorige coronarecord van Wonder Woman 1984 (7,5 miljoen dollar).

Terwijl het afwachten blijft of Godzilla vs. Kong ook een beter openingsweekend dan Wonder Woman 1984 zal hebben, heeft regisseur Adam Wingard onthuld hoe hij bij de monsterfilm betrokken raakte.

Wingard zegt dat hij in 2013, vlak voor release van zijn horrorfilm You’re Next, door Peter Jackson werd benaderd. “Hij had op een of andere manier een ruwe versie van You’re Next gezien en wilde dat ik een sequel op zijn film King Kong inblikte,” zegt Wingard.

Producente Mary Parent (Pacific Rim) ging akkoord en de film zou Skull Island heten. Scenarist Simon Barrett, met wie Wingard aan You’re Next samenwerkte, zou het script verzorgen.

“Het project was in handen van Universal, maar de rechten op King Kong kwamen bij Warner terecht en de film werd geschrapt,” zegt Wingard.

Later ging Parent echter aan de slag als producente bij MonsterVerse-studio Legendary en vroeg ze Wingard om Godzilla vs. Kong voor zijn rekening te nemen. “Ik denk dat ze onthouden heeft dat Peter Jackson me vertrouwde,” zegt de regisseur.

Bron: Deadline, /Film