Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

27.05.2019

Godzilla: King of the Monsters-team geeft tekst en uitleg bij nieuwe vijanden

door Vertigo

In Godzilla: King of the Monsters komt de tituaire kaiju tegenover drie nieuwe tegenstanders te staan: het vliegende reptiel Rodan, de reusachtige mot Mothra en de driekoppige draak King Ghidorah. Regisseur Michael Dougherty en production designer Scott Chambliss verklaarden hoe ze de klassieke personages naar hun hand zetten.

“Rodan was in de oude Godzilla-films een beetje de underdog en de sidekick,” zei Dougherty, “en daarom heb ik altijd al een zwak voor hem gehad. Op veel vlakken is hij sterker dan Godzilla omdat hij een stad kan vernietigen door er gewoon overheen te vliegen. Hij is een soort gevleugelde atoombom.”

“In onze film woont hij in een actieve vulkaan,” zei Chambliss, “en daarom is zijn huid versteend en bordeaux. Bovendien laat hij sporen van magma, as, rook en vuur achter wanneer hij opstijgt. Hij is als het ware een feniks die uit zijn eigen as herboren wordt.”

Aan Mothra sleutelden Dougherty en Chambliss het langst. “Ze wordt meestal afgebeeld als een gewone uitvergrote mot,” zei Chambliss. “We wilden dat ze zowel vrouwelijk en elegant als sterk en fel overkwam.”

“In tegenstelling tot de andere monsters, boezemt Mothra geen angst in, maar verwondert ze met haar schoonheid,” zei Dougherty. “Aan de ene kant wou ik hulde brengen aan haar klassieke look, maar aan de andere wou ik dat ze licht uitstraalde als communicatiemiddel en mogelijk als wapen.”

Tot slot kwam King Ghidorah tot stand met behulp van drie motion capture-acteurs, één voor elke kop. “Omdat we gewoon zijn om draken te zien, zette Michael de menselijke aspecten van Ghidorah in de verf,” zei Chambliss.

“Ik wou dat elk van de drie koppen een lichtjes andere persoonlijkheid had,” zei Dougherty, “een beetje zoals drie honden van hetzelfde ras. De middelste kop is de baas en de ernstigste en de twee andere zijn respectievelijk agressief en nieuwsgierig. Ze reageren alledrie anders op een situatie.”

Bron: EW, EW, EW