Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

02.06.2019

Godzilla: King of the Monsters lust Amerikaanse box-office rauw

door Vertigo

Godzilla: King of the Monsters heeft zich nipt tot koning van de Amerikaanse box-office gekroond met een debuut van 49 miljoen dollar. Daarmee versloeg hij de nummer één van vorige week, Aladdin (44,5 miljoen dollar).

De cijfers zijn echter niks om over naar huis te schrijven aangezien de twee vorige afleveringen in het MonsterVerse een beter openingsweekend beleefden, Godzilla met 93 miljoen dollar en Kong: Skull Island met 61 miljoen dollar.

Ook op internationaal vlak scoorde Godzilla: King of the Monsters lager dan verwacht met een totaal dat op 130 miljoen dollar wordt geschat. Zelfs in Azië, waar Godzilla oorspronkelijk vandaan komt, stelde de film teleur.

In de Verenigde Staten kwam Rocketman binnen op nummer drie met 22,9 miljoen dollar. De Elton John-biopic moest onderdoen voor de 51 miljoen dollar van Bohemian Rhapsody vorig jaar, maar is in tegenstelling tot de Queen-film R-rated.

Hoewel Ma debuteerde op nummer vier, scoorde Blumhouse opnieuw een dikke hit. De horrorfilm met Octavia Spencer bracht namelijk 18,2 miljoen dollar op en kostte slechts 5 miljoen dollar. John Wick: Chapter 3 – Parabellum sloot de top vijf af met 10,5 miljoen dollar.

De door James Gunn geproduceerde horrorprent Brightburn zakte dan weer van de vijfde naar de negende plek met slechts 2,4 miljoen dollar, een verschil van 69 procent vergeleken met vorige week.

Tot slot moest ook Booksmart twee plaatsen inboeten. Over de teleurstellende box-office van de komedie is al heel wat geschreven, maar de film zakte slechts 47 procent en belandde op acht met 3,7 miljoen dollar.

Bron: The Playlist