Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

03.02.2019

Glass opnieuw op één in VS tijdens uitzonderlijk zwak box-office-weekend

door Vertigo

In het Super Bowl-weekend blijven veel Amerikanen thuis op zondag om de wedstrijd te bekijken en zit de box-office bijgevolg in een dipje. Dit jaar werd er in totaal slechts 70 miljoen dollar verdeeld, het laagste cijfer in 20 jaar tijd.

De top vijf bleef vrijwel ongewijzigd. Glass behaalde voor de derde week op rij de eerste plaats met 9,5 miljoen dollar en The Upside behield de tweede plek met 8,85 miljoen dollar.

Miss Bala kwam als enige grote nieuwkomer binnen op nummer drie met een zwakke 6,7 miljoen dollar. Mogelijk zit de Rotten Tomatoes-score van 26 procent daar voor iets tussen. Gelukkig voor Sony kostte de film slechts 15 miljoen dollar.

Aquaman zakte van de derde naar de vierde plek met 4,8 miljoen dollar en brak het Amerikaanse box-office-record van Iron Man. Binnenkort moeten wellicht ook Suicide Squad, Batman v Superman: Dawn of Justice, Deadpool 2 en Guardians of the Galaxy eraan geloven.

Spider-Man: Into the Spider-Verse bleef staan op vijf met 4,4 miljoen dollar en haalde in de Verenigde Staten al 175 miljoen dollar binnen.

Peter Jacksons They Shall Not Grow Old werd opnieuw uitgebracht in 735 bioscopen en bracht nog eens 2,4 miljoen dollar op.

Met een totaalopbrengst van 10,7 miljoen dollar deed de Tweede Wereldoorlog-documentaire het in de VS bijna even goed als het door Jackson geschreven en geproduceerde Mortal Engines (16 miljoen dollar).

Bron: The Playlist