Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

20.01.2019

Glass nummer één aan de Amerikaanse box-office, maar…

door Vertigo

Glass heeft de hoge verwachtingen niet waargemaakt, maar desondanks de eerste plaats aan de Amerikaanse box-office veroverd. M. Night Shyamalans sequel op zowel Unbreakable als Split werd verwacht om 65 tot 70 miljoen dollar op te brengen tijdens het openingsweekend, maar moest het met 40,5 miljoen dollar stellen.

Aangezien maandag Marthin Luther King Day gevierd wordt in de VS kan daar echter nog wat bijkomen. Nu liggen de cijfers ongeveer even hoog als voor Split en slechts 10 miljoen dollar hoger dan voor Unbreakable. Globaal staat de teller op zo’n 90 miljoen dollar.

De Amerikaanse Intouchables-remake The Upside zakte naar de tweede plaats, maar de opbrengst van 15,7 miljoen dollar lag slechts 23 procent lager dan vorige week.

Dragon Ball Super: Broly kwam nieuw binnen op nummer drie met een opbrengst van 10,7 miljoen dollar in 467 bioscopen. Dat komt neer op een gemiddelde van 22.821 per bioscoop, meer dan het dubbele van Glass.

Naast Glass haalden nog twee superheldenfilms de top vijf. Aquaman belandde op vier met 10,3 miljoen dollar en overschreed de kaap van de 300 miljoen dollar in eigen land. Ook Spider-Man: Into the Spider Verse hield zich sterk. De animatiefilm zakte slechts 19,8 procent, goed voor de vijfde plek en 7,3 miljoen dollar.

Ondertussen heeft Bumblebee gescoord in China, waardoor de Transformers-spin-off al 412 miljoen dollar opbracht wereldwijd. Replicas met Keanu Reeves deed het dan weer rampzalig en viel met 81,8 procent uit de top tien. Enkel de Ben Affleck-film Gigli uit 2003 kende een sterkere daling.

Bron: The Playlist

Lees meer over: