Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

27.01.2019

Glass blijft nummer één aan Amerikaanse box-office

door Vertigo

M. Night Shyamalans Glass houdt stand aan de Amerikaanse box-office en belandde voor de tweede week op rij op nummer één. De film haalde nog eens 19 miljoen dollar binnen, goed voor een wereldwijd totaal van 162,7 miljoen dollar. De Intouchables-remake The Upside bleef eveneens staan op twee met 12,2 miljoen dollar.

Aquaman klom van de vierde naar de derde plek met 7,35 miljoen dollar en is met een wereldwijd totaal van 1,09 miljard dollar de best verkopende DC-film ooit, de op drie na lucratiefste Warner Bros.-release aller tijden en één van de 25 grootste successen in de filmgeschiedenis.

Joe Cornish’ The Kid Who Would Be King kwam ondanks de Rotten Tomatoes-score van 86 procent en CinemaScore van B+ binnen op nummer vier met een teleurstellende 7,3 miljoen dollar. De film kostte ongeveer 60 miljoen dollar en deed het slechter dan King Arthur: The Legend of the Sword uit 2017. Die debuteerde met 15,4 miljoen dollar.

Spider-Man: Into the Spider-Verse behield de vijfde plek met 6,2 miljoen dollar en bleef onder meer Serenity voor. De thriller met Matthew McConaughey en Anne Hathaway beleefde geen sterk openingsweekend en streek slechts 4,8 miljoen dollar op, goed voor een achtste plaats.

Green Book kreeg een boost door zijn vijf Oscarnominaties en klom met 5,4 miljoen dollar naar de zesde plek. Ook Florian Henckel von Donnersmarcks Werk Ohne Autor, genomineerd voor Beste Buitenlandse Film, scoorde en leverde 30.806 dollar op in één enkele bioscoop.

In totaal brachten alle Oscargenomineerden samen 15 miljoen dollar op, de helft minder dan in hetzelfde weekend vorig jaar.

Bron: EW, IndieWire

Lees meer over: