Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

14.03.2017

UPDATE Girl with the Dragon Tattoo-sequel op komst zonder Rooney Mara

door Vertigo

Update:

Naar verluidt zouden zowel Natalie Portman als Scarlett Johansson op het verlanglijstje van de producers staan om Salander te spelen. De actrices maakten destijds ook al kans op de rol, maar toenmalig regisseur David Fincher moest en zou Rooney Mara hebben voor de rol. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Origineel bericht:

Lisbeth Salander, het titelpersonage uit de bekende Millenium-reeks van Stieg Larsson, keert terug naar het grote scherm in The Girl in the Spider’s Web, een film gebaseerd op de recente bestseller Wat ons niet zal doden die werd geschreven door David Lagercrantz.

Fede Alvarez, regisseur van de thriller Don’t Breathe, zal de film regisseren. Het script is van de hand van Steven Knight, Fede Alvarez & Jay Basu. Scott Rudin, Søren Stærmose, Ole Søndberg, Amy Pascal, Elizabeth Cantillon, Eli Bush, en Berna Levin produceren. De executive producers zijn Anni Faurbye Fernandez, Line Winther Skyum Funch, Johannes Jensen en David Fincher.

Voor de film wordt beroep gedaan op een nieuwe cast en met de bekendmaking van dit project start ook de zoektocht naar de actrice die de iconische rol van Lisbeth Salander zal vertolken. De shoot start in september dit jaar en de release is voorzien voor 5 oktober 2018.

The Girl in the Spider’s Web is het eerste boek uit de Millenium-reeks dat meteen in het Engels wordt verfilmd. De vorige boeken werden eerst in het Zweeds gedraaid. The Girl with the Dragon Tattoo was dan ook de remake van een Zweedse film. De film werd een gigantische hit voor Columbia Pictures en behaalde wereldwijd een box office van meer dan 230 miljoen dollar.

De aankondiging van de nieuwe verfilming gebeurde gisteren op de London Book Fair, de Londense boekenbeurs, naar aanleiding van de lancering van het vijfde boek uit de Millenium-reeks, dat eveneens werd geschreven door Lagercrantz.  Sony’s Columbia Pictures heeft ook de rechten verkregen voor alle toekomstige verfilmingen van de Millenium-boeken.

Sanford Panitch, president van Columbia Pictures, stelt: “Als we alle hedendaagse literatuur bekijken, is het personage van Lisbeth Salander het eerste dat in het oog springt – en voor mij is ze zelfs één van de grootste literaire heldinnen ooit. Ze verpersoonlijkt een onverzettelijke eigenheid en is uniek. Het briljante werk van David Lagercrantz eert de traditie van Stieg Larsson.  Bij Sony zijn we dankbaar dat Yellowbird ons de mogelijkheid biedt om deze reeks verder te adapteren. Fede Alvarez is daarvoor de perfecte regisseur. Fede heeft een unieke visie en vooral zijn talent om een psychologische intensiteit te creëren staat garant voor een triomfantelijke terugkeer van Lisbeth Salander naar de filmcultuur van vandaag.”

Alvarez: “Ik ben geweldig enthousiast voor de enorme opportuniteit die mij geboden wordt met deze film. Ik voel mij een deel van de grote Sony-familie en kan geen spannender project bedenken om mijn dankbaarheid te uiten. Lisbeth Salander is een rol waarvan elke regisseur droomt om ze tot leven te brengen. We vertrekken van een fantastisch scenario en nu kan het leukste beginnen – het vinden van onze Lisbeth.”