Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

10.10.2016

Girl on a Train tuft naar top Amerikaanse box-office

door Vertigo

The Girl on a Train, de verfilming van de populaire bestseller, beklom dit weekend de top van de Amerikaanse box-office. De thriller bracht 24,7 miljoen dollar in het laatje wat een aardige opbrengst is aangezien het Zuidoosten van de Verenigde Staten dit weekend geteisterd werd door de storm Matthew. Tim Burtons Miss Peregrine’s School for Peculiar Children zakte van de eerste naar de tweede plaats.

The Birth of a Nation, de omstreden film rond slavenleider Nat Turner bracht slechts een schamele 7,1 miljoen dollar op. De film werd na de wereldpremière op het Sundance Film Festival aangekocht door Fox Searchlight voor een recordbedrag van 17,5 miljoen dollar. De controverse rond regisseur Nate Parkers verkrachtingszaak lijken de buzz en de Oscarkansen te nekken. Fox Searchlight blijft echter positief en hoopt dat de film met genoeg word of mouth een groter publiek zal vinden.

Box-office-analisten spreken over een moeilijk herfstseizoen in de bioscopen. De algemene ticketverkoop is in vergelijking met vorig jaar gedaald met 5,2% en zelfs bescheiden successen zoals Sully en Miss Peregrine’s School for Peculiar Children kunnen niet tippen aan The Martian of Hotel Transylvania 2, de herfstkaskrakers van vorig jaar.

Bron: Variety