Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

29.07.2017

Ging Angelina Jolie te ver tijdens het castingproces van haar nieuwe film?

door Vertigo

De juiste acteur voor de juiste rol vinden is nooit een makkie, maar goede kindacteurs vinden is extra moeilijk. Ze mogen maar voor beperkte tijd voor de camera staan en ze moeten emoties vertolken die ze zelden zelf helemaal kunnen bevatten. Het moet dan ook niet evident geweest zijn voor Angelina Jolie om een goede hoofdactrice te vinden voor First They Killed My Father, gebaseerd op het herinneringen van mensenrechtenactiviste Loung Ung aan de terreur van de Rode Khmer in Cambodja. De methode die Jolie daarbij hanteerde is op zijn minst bedenkelijk te noemen.

Tijdens haar castingproces ging Jolie rondsnuffelen in weeshuizen, circussen en sloppenwijken. Daarbij ging ze specifiek op zoek naar kinderen die een harde tijd achter de rug hadden. Om de hoofdactrice te vinden, verzonnen de casting directors een verontrustend realistisch spel. Ze legden geld op tafel en vroegen de kinderen aan iets te denken waarvoor ze het geld nodig hadden. Ze vroegen hen om het dan mee te grissen en weg te lopen. Jolie ging achter de kinderen aan en vatte hen bij de kraag, waarop de kinderen moesten liegen over de reden waarom ze het geld nodig hadden.

“Sareum Srey Moch, die uiteindelijk voor de rol werd uitgekozen, was het enige kind dat lange tijd naar het geld bleef staren,” vertelt Jolie in een interview met Vanity Fair. “Toen ze werd gedwongen om het geld terug te geven, raakte ze overweldigd door emoties. Toen we later vroegen waarvoor ze het geld wou gebruiken, vertelde ze dat haar grootvader was gestorven en dat haar familie niet genoeg geld hadden om hem waardig te begraven.”

Bron: The Playlist