Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

21.02.2021

Gina Carano geeft meer details over The Mandalorian-ontslag

door Vertigo

Actrice Gina Carano heeft in een interview met Ben Shapiro van de Amerikaanse nieuwssite The Daily Wire, met wie ze onlangs een deal tekende om een film te produceren, meer details over haar The Mandalorian-ontslag gegeven.

Carano werd ontslagen nadat ze in een tweet kritiek op haar conservatieve ideeƫn met de vervolging van de joden tijdens de Holocaust vergeleek.

Volgens Carano werd ze echter misbegrepen. “Iedereen zegt dat ik conservatieve mensen en Republikeinen met de joden vergeleek, maar dat was niet de bedoeling,” zegt ze. “Ik houd van iedereen en ben niet haatdragend.”

Eerder kwam Carano onder vuur te liggen voor een reeks andere controversiƫle tweets, waarna een online oproep ontstond om haar te ontslaan. Volgens de actrice was Disney daarvan op de hoogte.

“Disney stuurde me per ongeluk een e-mail, waardoor ik wist dat ze me in de gaten hielden,” zegt ze. “Sommigen hebben het voor me opgenomen, maar ze hebben uiteindelijk verloren.”

Carano voegt eraan toe dat Disney acteurs met dezelfde politieke overtuigingen een voorkeursbehandeling geeft. “Ze hielden me nauw in de gaten, terwijl andere cast- en crewleden van The Mandalorian mochten zeggen wat ze wilden. Mijn probleem was dat ik niet in hun verhaal meeging.”

Bron: IndieWire