Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

12.04.2022

Legendarische komiek en Aladdin-stemacteur Gilbert Gottfried overleden

door Vertigo

De komiek Gilbert Gottfried, wereldberoemd als de stem van de papegaai Iago in Aladdin, is overleden op 67-jarige leeftijd, na een lange strijd met musculaire dystrofie, een erfelijke spierziekte.

“Met gebroken hart delen we het overlijden mee van onze geliefde Gilbert Gottried na een lange ziekte”, zo liet Gottfrieds familie weten. “Naast de meest iconische stem in comedy was Gilbert ook een prachtige echtgenoot, broer, vriend en vader voor zijn twee jonge kinderen. Hoewel vandaag een droevige dag is voor ons allemaal, blijf alsjeblieft zo luid als je kunt lachen in Gilberts eer.”

Gottfried was bekend voor zijn groffe humor, politieke incorrectheid en schelle stem, die een aantal geanimeerde personages tot leven bracht, waaronder de voorgenoemde vogel. Daarnaast speelde hij ook mee in onder meer  Beverly Hills Cop II, Problem Child, Look Who’s Talking Too en deed hij verder voice-overwerk voor onder andere Teenage Mutant Ninja Turtles en Superman: The Animated Series.

Vele mensen in Hollywood, waaronder Jason Alexander en Dane Cook, brachten hulde aan Gottfried na het nieuws van zijn dood. “Gilbert Gottfriend was nooit niet grappig”, schreef Cook. “Hij was een prachtmens, altijd vriendelijk en maakte vele mensen gelukkig.”

Hieronder nog een greep uit reacties:

Bron: Variety

Lees meer over: