Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

14.02.2022

Ghostbusters-regisseur Ivan Reitman overleden

door Vertigo

Ivan Reitman is op 75-jarige leeftijd overleden. Hij was vooral bekend als de regisseur van de eerste twee Ghostbusters-films. Verder blikte hij nog twee komedies met Bill Murray in, Meatballs en Stripes.

Reitman begon zijn carrière als producent van David Cronenbergs horrorfilms Shivers en Rabid en de komedie Animal House. Later regisseerde hij ook de Arnold Schwarzenegger-films Twins, Kindergarten Cop en Junior.

In de 21e eeuw stond Reitman achter de camera van onder meer Evolution, My Super Ex-Girlfriend en No Strings Attached. Verder produceerde hij ook Ghostbusters: Afterlife van zijn zoon Jason.

“Onze familie rouwt om het onverwachte verlies van een echtgenoot, vader en grootvader die ons leerde om altijd naar de magie van het leven op zoek te gaan,” zeggen Jason en zijn zussen Catherine en Caroline in een statement.

“We putten troost uit het feit dat zijn films talloze mensen van overal ter wereld deden lachen en gelukkig maakten,” vervolgen ze. “Terwijl we rouwen, hopen we dat de mensen die hem kenden door zijn films zich hem altijd zullen herinneren.”

Bron: EW

Lees meer over: