Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

12.01.2021

Gevierde Belgische regisseuse is Blumhouse te snel af met waargebeurde wraakfilm

door Vertigo

Onlangs werd aangekondigd dat Blumhouse het waargebeurde verhaal van Miriam Rodriguez gaat verfilmen, een Mexicaanse vrouw die wraak nam op de drugskartels na de moord op haar dochter.

De Belgisch-Roemeense regisseuse Teodora Ana Mihai is Blumhouse echter voor en liet zich inspireren door Rodriguez’ verhaal voor de actiefilm La civil, haar fictiedebuut. Mihai blikte eerder de meermaals bekroonde documentaire Waiting for August in.

La Civil is een coproductie van drie Belgische productiehuizen, Hans Everaerts Menuetto, Mihais One for the Road en Les Films du Fleuve van Jean-Pierre en Luc Dardenne, plus het Roemeense productiehuis Mobra Films van regisseur Cristian Mungiu (4 Months, 3 Weeks, 2 Days).

In La civil neemt een vrouw genaamd Cielo het recht in eigen handen nadat haar tienerdochter Laura wordt ontvoerd in Noord-Mexico en zelfs na de betaling van het losgeld niet wordt vrijgelaten.

De cast bestaat uit Arcelia Ramírez (Such a Life) als Cielo, Álvaro Guerrero (Amores perros) als haar man Gustavo, Jorge A. Jimenez (Narcos) als Lieutenant Lamarque en Ayélen Muzo als zijn partner Robles.

La Civil kam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds en het Centre du Cinéma et de l’Audiovisuel de la Fédération Wallonie Bruxelles. De film wordt in België en Nederland verdeeld door Cinéart.

Bron: Variety