Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

10.03.2019

Gevierd cineast Mike Leigh waarschuwt jonge filmmakers voor streamingdiensten

door Vertigo

Regisseur Mike Leigh heeft net Peterloo, een samenwerking met Amazon Studios, achter de rug. Hoewel het een positieve ervaring was, waarschuwt hij voor de gevaren van streamingdiensten.

“Amazon heeft Peterloo gesteund en zich onberispelijk gedragen,” zei hij. “Jongere filmmakers hebben het echter minder gemakkelijk.”

“De nieuwe streamingdiensten pochen graag dat ze anders in elkaar zitten dan Hollywood,” vervolgde hij, “maar in wezen gedragen ze zich op dezelfde manier.”

“Ze suggereren dat regisseurs met een bepaald team samenwerken of vragen waarom ze geen vrouwelijke DoP in dienst nemen of vragen zich af of een film geen happy end zou moeten hebben. Dat is onaanvaardbaar.”

“De volgende lichting jonge regisseurs moet zo lang wachten om een project van de grond te krijgen en daar maak ik mij het meeste zorgen in.”

“Ik heb er onlangs twee gesproken en één vermoedde dat ze zes jaar zal moeten wachten om haar eerste langspeler te draaien. Dat is vreselijk en de oorzaak ligt bij een nieuwe soort studiobonzen en producenten die niet zomaar meer ja zeggen.”

Bron: IndieWire