Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

13.07.2022

Get Out-ster Daniel Kaluuya openhartig over potentiële acteerstop en Black Panther 2

door Vertigo

Daniel Kaluuya brak door met een rol in het eerste seizoen van Black Mirror. Toen daarna de goede filmrollen niet volgden, gaf hij het acteren bijna op. Pas nadat Jordan Peele kwam aankloppen voor de hoofdrol in Get Out herwon Kaluuya zijn liefde voor het acteervak, vertelt hij.

“Op het moment dat Jordan mij vroeg voor Get Out, had ik het acteren zo goed als opgegeven”, volgens Kaluuya. “Ik had al anderhalf jaar geen rol meer gespeeld omdat ik het gevoel had dat mijn carrière geen toekomst had. Ik kreeg geen rollen omwille van racisme en zo. Pas toen Jordan me opzocht, maakte ik de klik. ‘Oké, ik ben niet gek’, wist ik toen. ‘Dit is een degelijk job, alles komt goed’.”

Kaluuya en Peele slaan dit jaar opnieuw de handen in elkaar voor sciencefictionfilm Nope, die in augustus in de Belgische bioscopen te zien is.

Na de tragische dood van Chadwick Boseman wisten we al dat in Black Panther: Wakanda Forever één belangrijk castlid zou ontbreken. Daar komt nu een tweede bij. Kaluuya, die W’Kabi vertolkte in de eerste film, haakte af voor het vervolg.

De acteur bevestigt dat de opnameperiodes van Nope en Black Panther: Wakanda Forever elkaar overlapten. Dat maakte het onmogelijk voor Kaluuya om zijn rol te hernemen in de superheldensequel.

Bron: IndieWire

 

 

Lees meer over: