Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

01.09.2021

George Miller onthult waarom hij Anya Taylor-Joy in Furiosa castte

door Vertigo

George Miller heeft onthuld dat hij Split-actrice Anya Taylor-Joy castte als Furiosa in zijn gelijknamige Mad Max: Fury Road-prequel nadat hij een ruwe versie van Edgar Wrights Last Night in Soho zag. Daarin speelt Taylor-Joy een van de hoofdrollen.

“Ik had van Anya gehoord, maar had haar voor Last Night in Soho nog nooit in een film gezien,” zegt Miller in een gesprek met Wright. “Ik vond haar heel interessant en ik zei tegen je dat ik iemand zocht om Furiosa te vertolken.”

“Jij zei onmiddellijk: ‘Stop. Anya is geweldig en gaat het ver schoppen. Ze is fantastisch om mee samen te werken.'” vervolgt hij. “Je sprak met zoveel empathie.”

Vervolgens nam Miller contact op met Taylor-Joy voor een auditie, die door de coronacrisis vanop afstand plaatsvond. “Ik vroeg haar om een eenvoudige test te doen, namelijk iets voorlezen in de camera,” zegt de regisseur.

“Het was de ‘I’m mad as hell‘-speech uit Network,” vervolgt hij. “Die is niet alleen briljant geschreven, maar kun je zonder partner brengen terwijl je in de camera kijkt. Anya deed het de eerste keer heel goed. Daarna gaf ik haar een aantal opmerkingen over de intentie achter de speech en deed ze het geweldig.”

“Ik heb haar auditie naar de studio gestuurd en uitgelegd waarom ik haar geknipt vond voor de rol,” voegt hij eraan toe. “Ik zei dat ik er met veel plezier verder over wilde praten, maar de auditie was zo overtuigend dat het niet nodig was. De studio ging meteen akkoord.”

Bron: IndieWire