Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

07.12.2019

George Miller noemt volgend project ‘anti-Mad Max’

door Vertigo

Regisseur George Miller gaat in maart 2020 van start met de opnames van zijn Mad Max: Fury Road-opvolger Three Thousand Years of Longing, een romantisch epos met Tilda Swinton en Idris Elba in de hoofdrollen.

“Ik ben er al vijftien jaar mee bezig,” zegt Miller. “Het verhaal heeft slechts twee hoofdpersonages, maar zit complex in elkaar. Ik weet nog niet welk genre het wordt en dat vind ik positief.”

“Tegenwoordig moet een film zowel uniek als vertrouwd zijn om op te vallen,” vervolgt hij. “Het publiek is op zoek naar iets dat fris en ongebruikelijk lijkt.”

Volgens Miller wordt Three Thousand Years of Longing alvast geen tweede Mad Max: Fury Road, maar eerder zijn tegenpool. “De film speelt zich bijna volledig binnenshuis af en bevat veel dialogen,” zegt hij. “Sporadisch is er een actiescène, maar eigenlijk is het de anti-Mad Max.”

“Ik ben echter nog niet klaar met het Mad Max-verhaal en ga er tegelijkertijd met mijn nieuwe film aan werken,” voegt hij eraan toe. “Er komt zeker nog een Mad Max-film en we zijn de voorbereidingen al aan het treffen.”

In afwachting heeft de regisseur alvast onthuld waar de Doof Warrior, de gitarist uit Mad Max: Fury Road, vandaan komt. “Hij ging met zijn moeder in een mijn wonen toen de wereld ten onder ging,” zegt Miller. “Omdat hij blind geboren was, kon hij namelijk overleven in het donker.”

“Hij had zijn dierbare muziekinstrument bij, waarschijnlijk een gitaar, en op een dag hoorde iemand muziek uit een mijn komen,” vervolgt hij. “Zijn moeder werd wellicht vermoord en hij werd het equivalent van de drummer op een schip in het leger van Immortan Joe.”

Bron: The Playlist, IndieWire