Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

17.12.2018

George Miller had krankzinnige Batman-plannen voor zijn geschrapte Justice League-film

door Vertigo

Nog voor er sprake was van Zack Snyders Justice League werkte Mad Max-regisseur George Miller aan een project rond het superheldenteam, Justice League Mortal.

Daarin zou niet Ben Affleck, maar Call Me by Your Name-acteur Armie Hammer in de huid van Bruce Wayne zijn gekropen. Het project viel echter door financiële en andere redenen in het water.

Hoewel Snyder en Afflecks versie van de superheld heel donker was, wilden Miller en Hammer nog een stap verder gaan. “We waren het erover eens dat men nooit echt toont hoe gestoord Batman is,” zei de acteur, “hoewel hij een zwart kostuum aantrekt om ’s nachts mensen in elkaar te rammen.”

“Je ziet nooit dat Batman het masker van Bruce Wayne opzet en niet omgekeerd,” vervolgde hij. “In onze film zat hij zelfs naar het kostuum te staren als hij het niet aanhad.  Hij voelde zich namelijk op zijn eigen, gekke manier enkel goed in zijn vel als hij het droeg.”

“Hij was bijna schizofreen,” besloot hij, “en vertrouwde niemand, zelfs de andere leden van de Justice League niet. Hij wist stuk voor stuk hoe hij ze kon uitschakelen en was ertoe bereid.”

Bron: Dark Horizons