Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

05.12.2020

George Lucas openhartig over verkoop Star Wars-franchise aan Disney

door Vertigo

George Lucas heeft onthuld waarom hij zijn bedrijf Lucasfilm, het productiehuis achter de Star Wars-franchise, in 2012 verkocht aan Disney.

“In 2012 stond ik op het punt om aan de volgende trilogie te beginnen en vader te worden van een dochter,” vertelt Lucas in Paul Duncans boek The Star Wars Archives: 1999-2005. “Het duurt tien jaar om een trilogie te maken en ik was toen al 69.”

“Ik zou nu nog steeds met Episode IX bezig zijn en dus vroeg ik me af of ik de rest van mijn leven aan Star Wars wilde wijden,” vervolgt hij. “Uiteindelijk wilde ik liever mijn dochter opvoeden en een tijdje van het leven genieten.”

Volgens Lucas was een stap achteruit zetten zonder Lucasfilm te verkopen geen optie. Dat leerde hij uit The Empire Strikes Back en Return of the Jedi, waarvoor hij de regie overliet aan respectievelijk Irvin Kershner en Richard Marquand.

“Ik probeerde uit de buurt te blijven, maar stond elke dag op de set,” zegt Lucas. “Hoewel er geweldig werk werd geleverd, voelde ik me uitgesloten. Toen wist ik dat het niet voor herhaling vatbaar was omdat ik te gefrustreerd zou zijn.”

Star Wars nam veertig jaar van mijn leven in beslag en het was heel heel pijnlijk om het op te geven,” vervolgt hij. “Het was echter de juiste beslissing.”

“Ik dacht dat ik iets meer inspraak in de sequeltrilogie zou hebben omdat ik er al aan begonnen was, maar Disney wilde een andere richting uitgaan,” voegt hij eraan toe. “Soms lopen de zaken nu eenmaal niet zoals je wilt. Zo zit het leven in elkaar.”

Bron: ScreenRant

Lees meer over: