Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

13.06.2018

George Lucas onthult zijn plannen voor de derde Star Wars-trilogie

door Vertigo

Na twee filmtrilogieën gaf George Lucas zijn geesteskind Star Wars uit handen door zijn bedrijf Lucasfilm voor 4 miljard dollar te verkopen aan Disney. J.J. Abrams (The Force AwakensEpisode IX) en Rian Johnson (The Last Jedi) namen vervolgens het stuur van hem over om een nieuwe trilogie te maken. Daar had Lucas wel zelf oorspronkelijke plannen voor.

Die onthulde hij in James Camerons zesdelige reeks The Story of Science Fiction, met name in de tweede aflevering waarin het thema “ruimte” centraal stond. “De volgende drie Star Wars-films zouden zich in een microbiotische wereld afspelen,” zei Lucas tegen Cameron, “waarin de wezens zich anders gedragen dan wij. Ik doopte hen de Whills. Zij besturen het universum en voeden zich met de Force.”

De midi-chlorians, geïntroduceerd in The Phantom Menace tot groot ongenoegen van de fans, zouden een grote rol hebben gespeeld in de nieuwe trilogie. “De Whills gebruiken individuen om in rond te reizen en de midi-chlorians fungeren als geleider. Zij communiceren met de Whills en de Whills zijn in wezen de Force.”

Lucas is ervan overtuigd dat de Whills-films werkelijkheid zouden geweest zijn, moest hij zijn bedrijf niet verkocht hebben. Van een ding is hij echter nog zekerder: “De fans zouden er een hekel aan gehad hebben, net zoals ze een hekel hadden aan The Phantom Menace en al de rest. Het verhaal zou op zijn minst van begin tot einde verteld geweest zijn.”

Cameron stak Lucas een hart onder de riem en zei dat de eerste zes films meer “vernieuwende visuele verbeelding” aan boord legden dan Abrams eerste opvolger.

Bekijk een fragment van het uitgetikte gesprek hieronder:

Bron: IndieWire