Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

22.05.2020

George Lucas droomde jaren terug al van baanbrekende Mandalorian-technologie

door Vertigo

Voor The Mandalorian ontwikkelde bedenker Jon Favreau een nieuwe technologie genaamd StageCraft. Het komt erop neer dat de set omringd werd door schermen waarop landschappen te zien waren die meebewogen met de camera.

Volgens Bryce Dallas Howard, één van de regisseurs van The Mandalorian, had Star Wars-bedenker George Lucas ongeveer twintig jaar geleden al een gelijkaardig idee. Dat vertelt ze in de vierde aflevering van de docureeks Disney Gallery: The Mandalorian.

Lucas zei aan Howard dat mensen op een dag films als Star Wars in hun garage zouden kunnen maken en dat digitale omgevingen niet te onderscheiden zouden zijn van echte locaties.

Lucasfilm-bazin Kathleen Kennedy voegt er aan toe dat Lucas ongeveer tien jaar geleden zijn droom wou verwezenlijken door een nieuwe afdeling van zijn studio Skywalker Ranch op te richten. Van de uitbreiding kwam echter niets in huis.

Het gerucht doet de ronde dat Lucas de nieuwe afdeling zou gebruiken om zijn afgeblazen live-actionreeks Star Wars: Underworld te draaien en een Star Wars-sequeltrilogie.

Bron: /Film