Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

03.12.2021

George Clooney weigerde opdracht van 35 miljoen dollar voor één draaidag

door Vertigo

George Clooney heeft onthuld dat hij een reclamefilmpje voor een luchtvaartmaatschappij weigerde, waarvoor hij één dag op de set moest staan en 35 miljoen dollar zou gekregen hebben.

De acteur zegt dat hij er met zijn vrouw, mensenrechtenadvocate Amal Clooney, over praatte. “We beslisten dat het de moeite niet loonde,” zegt hij. “Het project was geassocieerd met een land dat een bondgenoot is van de VS maar soms bedenkelijk overkomt. Ik dacht: ‘Als het me een minuut slaap kost, is het me niet waard.”

Sinds zijn huwelijk met Amal in 2014 acteert Clooney minder omdat er volgens hem niet veel goede rollen zijn. “Bovendien hoef ik niet te acteren,” voegt hij eraan toe. “Mijn vrouw en ik hebben het erover gehad toen ik afgelopen zomer zestig werd. Mijn conditie is nog vrij goed en we houden beiden van onze jobs, maar we hoeven onze agenda niet vol te proppen. We willen gewoon ons leven leiden.”

Clooney staat echter op het punt om naar Australië te trekken voor de opnames van de romcom Ticket to Paradise met Julia Roberts en Booksmart-actrices Kaitlyn Dever en Billie Lourd.

In de zomer van 2022 reist hij naar het Verenigd Koninkrijk om een film met Brad Pitt te draaien. Mogelijk gaat het om de onlangs aangekondigde thriller van Jon Watts (Spider-Man: No Way Home) over twee fixers die dezelfde opdracht krijgen.

Bron: Deadline

Lees meer over: