Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

05.11.2021

George Clooney vraagt tabloids geen foto’s van kinderen van celebrity’s meer te publiceren

door Vertigo

George Clooney heeft een oproep gedaan aan de Britse tabloid The Daily Mail en soortgenoten om geen foto’s meer te publiceren van zijn kinderen en die van andere sterren.

Clooney schreef een open brief nadat hij op de website van The Daily Mail foto’s zag van de eenjarige baby van Star Wars-actrice Billie Lourd, de dochter van Carrie Fisher.

“Ik ben een publiek figuur en aanvaard dat er vaak ongewenst foto’s van me worden genomen,” schrijft Clooney. “Dat is nu eenmaal een deel van de prijs die ik betaal om mijn job uit te oefenen. Mijn kinderen hebben zich daar echter niet toe verbonden.”

Clooney heeft een dochter en een zoon met zijn vrouw Amal, een mensenrechtenadvocate. “Mijn vrouw confronteert en berecht terreurorganisaties en we nemen zoveel mogelijk voorzorgen om onze kinderen te beschermen,” schrijft de acteur. “Dat is onmogelijk als ze op de covers van magazines staan.”

“We hebben nog nooit foto’s van hen verkocht, we hebben geen sociale media-accounts en we delen nooit foto’s omdat we daarmee de levens van onze kinderen in gevaar zouden brengen,” vervolgt hij. “Dat heeft niets met paranoia te maken, maar met echte problemen en echte gevolgen.”

Bron: Variety

Lees meer over: