Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

29.12.2020

George Clooney openhartig over Warners 2021-releasestrategie en toekomst bioscopen

door Vertigo

Warner Bros. kreeg onlangs kritiek van regisseurs waar ze vaak mee samenwerken zoals Christopher Nolan en Denis Villeneuve omdat de studio al zijn 2021-films tegelijkertijd in de bioscoop en op HBO Max gaat uitbrengen.

Volgens George Clooney heeft Warner Bros. dat niet zelf beslist, maar werd de strategie opgelegd door Warners moederbedrijf, de telecomreus AT&T.

“AT&T is geen filmstudio,” zegt Clooney. “Ik heb twintig jaar voor Warner Bros’ gewerkt en in die tijd werden sterren heel goed behandeld.”

Verder denkt Clooney dat AT&T gewoon HBO Max een boost probeert te geven en de 2021-releasestrategie niet permanent wordt. “Anders zijn films als Dune, die gemaakt worden om één miljard dollar op te brengen aan de box-office, niet rendabel,” zegt hij.

“Ik heb altijd al gedacht dat de periode tussen bioscoop- en streamingreleases korter ging worden, maar dit gaat een beetje ver,” vervolgt hij. “Het komt echter allemaal goed.”

Clooney is ervan overtuigd dat de mensen staan te trappelen om het huis te verlaten en weer naar de bioscoop te gaan. “Ik heb zelf een tweeling, man!” grapt hij.

“Een bioscoopbezoek voorstellen blijft ook een geweldige manier om iemand mee uit te vragen,” vervolgt hij. “Bovendien zijn komedies en horrorfilms heerlijk om in de cinema te bekijken. Ik denk dus niet dat de bioscoopervaring volledig zal verdwijnen.”

Bron: The Playlist

Lees meer over: