Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

20.07.2020

Gentse bioscoop Studio Skoop gaat opnieuw dicht vanwege lage bezoekersaantallen

door Vertigo

Kort na de heropening op 1 juli sluit Studio Skoop in Gent vanaf woensdag 22 juli zeker tot het einde van de zomer opnieuw de deuren. Door de lage bezoekersaantallen vindt uitbater Walter Vander Cruysse het namelijk niet interessant om open te blijven.

“Het heeft in onze ogen geen zin om wekelijks zwaar verlies te maken en zo op termijn de financiĆ«le gezondheid van onze bioscoop in gevaar te brengen,” zegt Vander Cruysse in een mededeling.

Bovendien vreest Vander Cruysse voor een tweede piek waardoor alle Belgische bioscopen weer zullen dicht moeten. “Ook al is dit niet het geval, dan nog is dit het beste voor de bioscoop op langere termijn,” zegt hij.

In de eerste weken na de heropening zagen de bezoekscijfers er volgens Vander Cruysse nog goed uit, maar door de verplichting van mondmaskers in de bioscoop zijn ze eerst met vijftig en daarna nog eens met vijfentwintig procent gedaald.

Uit een peiling van Studio Skoop op Facebook blijkt dat vijfenzeventig procent van de mensen door de mondmaskerverplichting minder geneigd is om naar de bioscoop te gaan.

“Dat vertaalt zich dus heel duidelijk in de cijfers,” zegt Vander Cruysse. “De meerderheid van de mensen heeft daardoor geen zin meer om te gaan of heeft te veel schrik.”

Bron: HLN

Lees meer over: