Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

13.01.2020

Gemengde reacties troef op Oscarnominaties

door Vertigo

Het regent reacties van Hollywoodfiguren die genomineerd werden voor een Oscar, maar niet iedereen is even tevreden.

De voormalige president van de VS, Barack Obama, is heel opgetogen dat American Factory genomineerd werd voor Beste Documentaire. De film over een Amerikaanse fabriek die wordt overgenomen door een Chinees bedrijf werd geproduceerd door Barack en Michelle Obama’s productiehuis Higher Ground als onderdeel van hun deal met Netflix.

“Dergelijke verhalen krijgen we niet vaak genoeg te zien en zijn precies wat Michelle en ik willen bereiken met Higher Ground,” tweet Obama. “Proficiat aan de fantastische filmmakers en het hele team.”

Rian Johnson, de schrijver en regisseur van Knives Out, is dan weer heel opgetogen met zijn nominatie voor Beste Originele Scenario. “We keken allemaal naar de Oscars op tv met onze ouders en het idee van er deel van uit te maken is surreëel,” zegt hij.

Verder is hij blij dat Noah Baumbach (Marriage Story) en Bong Joon-ho (Parasite) genomineerd werden voor Beste Regisseur, maar vindt hij het jammer dat Greta Gerwig (Little Women) naast een nominatie greep.

“Ik had ook graag Uncut Gems erkend zien worden,” voegt hij eraan toe. “Die film zal nog vaak bekeken worden in de toekomst en schrijft nu al filmgeschiedenis.”

Hoewel ze beiden zelf genomineerd werden, zijn ook Little Women-actrices Saoirse Ronan en Florence Pugh teleurgesteld dat Gerwig na Lady Bird geen tweede nominatie voor Beste Regisseur kreeg.

“Ik ben heel blij dat de Academy Little Women een nominatie voor Beste Bewerkte Scenario en Beste Film gegeven heeft,” zegt Ronan. “Als je in die tweede categorie genomineerd bent, vind ik dat je eigenlijk ook voor Beste Regisseur genomineerd bent.”

“Anderzijds hoop ik dat Greta voor haar volgende perfecte film op alle vlak erkenning krijgt,” vervolgt ze. “Ze is namelijk één van de belangrijkste filmmakers van onze tijd.”

Bij Pugh kwam het nieuws hard aan. “Iedereen is kwaad en terecht,” zegt ze. “Ik kan niet geloven dat er weer geen enkele vrouwelijke regisseur genomineerd werd en ik weet echt niet hoe we het moeten oplossen behalve dan erover blijven praten.”

Uncut Gems-ster Adam Sandler neemt het feit dat hij naast een nominatie voor Beste Acteur greep dan weer luchtig op. “Het slechte nieuws is dat de Academy mij niet erkend heeft,” tweet hij. “Het goeie nieuws is dat geen kostuums meer moet dragen.”

Daarnaast feliciteert hij zijn The Waterboy-tegenspeelster Kathy Bates. Zij maakt kans op de Oscar voor Beste Actrice in een Bijrol voor haar rol in Clint Eastwoods Richard Jewell en reageert dat Sandler ook een nominatie verdiende.

Tot slot reageren tal van Twitteraars verontwaardigd dat Jennifer Lopez geen Oscarnominatie kreeg voor Hustlers. Een greep uit de reacties:

Bron: The Playlist, The Playlist, The Playlist, EW, EW