Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

12.10.2021

Geeft Netflix toe aan Andrew Dominik na clash over seksuele inhoud Marilyn Monroe-film?

door Vertigo

Het gerucht doet de ronde dat Blonde, de film over Marilyn Monroe (Ana de Armas) van Andrew Dominik (The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford), heel seksueel van toon is. Daar had Netflix, waarop de film zal te zien zijn, naar verluidt moeite mee.

Blonde zou een verkrachtingsscène bevatten en een moment waarop een menstruerende vrouw oraal bevredigd wordt. Netflix zou geschokt geweest zijn en geëist hebben dat Dominik de film herwerkte. De streamingdienst verwachtte namelijk een mogelijke Oscarkandidaat en geen arthousefilm.

Nu zou Netflix echter akkoord zijn gegaan om Dominiks director’s cut uit te brengen. Die wordt beschreven als een NC-17-rated film. Dat is het strengste keuringslabel in de VS en betekent ‘enkel voor volwassenen’. Als streamingdienst moet Netflix zijn films echter niet laten keuren door de Motion Picture Association of America.

Volgens de geruchten zou Blonde in wereldpremière zijn gegaan op het filmfestival van Venetië, maar trok Netflix de film door de onenigheid achter de schermen terug en stelde hem uit naar 2022.

Nu zou de streamingdienst Blonde hebben ingezonden voor de Berlinale, die van 10 tot 20 februari 2022 plaatsvindt. Er wordt ook gefluisterd dat hij in wereldpremière zou kunnen gaan tijdens het Sundance Film Festival (20 tot 30 januari 2022).

Bron: /Film, World of Reel, World of Reel

Lees meer over: