Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

26.05.2021

Geeft J.J. Abrams toe dat Star Wars-sequeltrilogie duidelijke lijn miste?

door Vertigo

J.J. Abrams heeft in een interview met de entertainmentnieuwssite Collider stilgestaan bij de Star Wars-sequeltrilogie, waarvan hij het eerste en laatste deel draaide. Het tweede werd ingeblikt door Rian Johnson.

Door de regisseurswissels veranderden de plannen voor de drie films terwijl ze in productie waren. Zo zei Daisy Ridley dat haar personage Rey aanvankelijk niet de kleindochter van Emperor Palpatine zou zijn, maar een familielid van Obi-Wan Kenobi.

Collider vroeg Abrams of men niet beter vooraf een concreet plan voor het volledige drieluik had opgesteld. Daarop reageert de regisseur dat je een project zo goed mogelijk moet plannen, maar ook moet kunnen reageren op onverwachte zaken.

“Ik heb al aan enkele projecten meegewerkt, voornamelijk series, waarbij ik in het begin het gevoel had dat ik wist welke richting het verhaal uitging,” zegt Abrams.

“Soms komt daar verandering in omwille van een acteur, een relatie tussen personages die niet werkt, dingen die in tegenstelling tot wat je dacht niet in de smaak vallen of kleine momenten en personages die plots heel belangrijk worden,” vervolgt hij.

“Het allerbelangrijkste is echter dat je een plan hebt, omdat je anders niet weet waar je naar opbouwt en waar je nadruk op moet leggen,” voegt hij eraan toe. “Je moet naar een onvermijdelijk einde toe werken.”

Bron: IndieWire

Lees meer over: