Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

08.06.2021

Game geïnspireerd door Vertigo en andere Hitchcock-films op komst

door Vertigo

In de game Alfred Hitchcock: Vertigo, die later dit jaar verschijnt, komen spelers terecht in een wereld geïnspireerd door de films van Alfred Hitchcock, waaronder Spellbound, Psycho, Rebecca en Vertigo.

Het verhaal draait rond een schrijver genaamd Ed Miller die een auto-ongeluk in Californië overleeft. Hoewel er zich niemand anders in het wrak bevond, is Ed ervan overtuigd dat zijn vrouw en dochter in de wagen zaten.

De getraumatiseerde Ed begint last te krijgen van vertigo of draaiduizeligheid en gaat in therapie om te ontdekken wat er op dag van het ongeluk echt gebeurd is. Spelers zullen in de huid van drie verschillende personages kunnen kruipen om de waarheid te achterhalen.

In een blik achter de schermen van Alfred Hitchcock: Vertigo wordt uitgelegd dat de game rond dezelfde thema’s als Hitchcocks Vertigo draait: obsessie, herinneringen, perceptie, manipulatie, identiteit en waanzin. Verder bestudeerden de makers Hitchcocks camerawerk en lieten ze zich ook door andere thrillers beïnvloeden.

Bron: /Film

Lees meer over: