Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

19.10.2021

Gal Gadot openhartig over conflict met Joss Whedon op Justice League-set

door Vertigo

Gal Gadot zei onlangs dat ze in de clinch lag met Joss Whedon op de set van Justice League, waarin ze Wonder Woman vertolkte, en dat de regisseur zelfs dreigde haar carrière te verpesten.

Nu is Gadot dieper op het conflict ingegaan: “Ik was geschokt door de manier waarop hij tegen me sprak,” zegt ze. “Ik werd er duizelig van omdat ik niet kon geloven wat hij me had gezegd.”

Gadot is ervan overtuigd dat Whedon veel andere mensen op gelijkaardige wijze heeft behandeld. De regisseur werd eerder beschuldigd van wangedrag door Justice League-acteur Ray Fisher.

Eerder zei Gadot dat ze naar Warner stapte en dat de studio het geschil oploste. “Ik heb een sterk rechtvaardigheidsgevoel en ik heb gedaan wat ik volgens mij moest doen, namelijk aan de studio vertellen dat Joss Whedons gedrag niet oké was.”

Ondanks Fishers beschuldigingen vraagt Gadot zich af of Whedon op dezelfde manier tegen haar zou gesproken hebben, als ze een man was geweest. “Ik weet het niet en we zullen het nooit weten,” zegt ze. “Het maakt ook niet uit. Het is voorbij.”

Bron: Deadline