Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

12.05.2021

Gal Gadot onder vuur voor uitspraken over Israëlisch-Palestijns conflict

door Vertigo

Wonder Woman-actrice Gal Gadot ligt onder vuur voor een Twitter-bericht over het huidige conflict tussen haar geboorteland Israël en Palestina.

“Het is hartverscheurend,” schrijft Gadot, die twee jaar dienst deed in het Israëlisch leger. “Mijn land is in een oorlog verwikkeld. Ik maak me zorgen om mijn familie, mijn vrienden en mijn volk.”

Gadot vindt dat er een einde moet komen aan de ‘vicieuze cirkel’ van geweld. “Israël verdient het om een vrij en veilig land te zijn en hetzelfde geldt voor onze buren,” vervolgt ze.

“Ik bid voor de slachtoffers en hun families, ik bid dat er een einde komt aan de onvoorstelbare vijandigheden, ik bid dat onze leiders een oplossing kunnen vinden zodat we zij aan zij in vrede kunnen leven. Ik bid voor betere tijden.”

Online werd er kritiek geüit op Gadots militair verleden, haar gebruik van het woord ‘buren’ in plaats van ‘Palestijnen’ en op haar steun aan Israël nadat het land de Gazastrook, dat Palestijns grondgebied is, bombardeerde. Anderen namen het echter voor Gadot op.

Bekijk Gadots tweet en enkele reacties hieronder:

Bron: Variety

Lees meer over: