Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

29.03.2021

Gaat Oscaruitreiking door met beurtrol voor genomineerden en presentatoren?

door Vertigo

De Oscaruitreiking gaat op 25 april door in Union Station te Los Angeles en om de ceremonie veilig te doen verlopen overwegen Steven Soderbergh en de andere producenten om niet met vaste plaatsen te werken.

Er zou namelijk een ruimte worden voorzien waar de prijzen worden uitgereikt en telkens slechts één groep genomineerden en presentatoren wordt toegelaten.

Nadat alle prijzen binnen één groep zijn uitgereikt, zouden de genomineerden en presentatoren in kwestie weer in het publiek gaan zitten. Vervolgens zou de ruimte voor de prijsuitreiking grondig worden ontsmet en zou de volgende groep mogen plaatsnemen.

De Oscarproducenten zitten op dinsdag 30 maart online samen met de genomineerden om hun plannen te bespreken. Naar verluidt zal ook de mogelijkheid om vanop afstand aan de ceremonie deel te nemen worden besproken.

Onlangs kwam er namelijk kritiek op de regel dat alle genomineerden fysiek moeten aanwezig zijn om een ontvangstspeech te mogen geven.

Sommige genomineerden wonen of werken in landen waar strenge coronamaatregelen gelden, waardoor het moeilijk of onmogelijk zou zijn om naar Los Angeles te reizen.

Bron: Variety

Lees meer over: