Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

20.04.2017

Gaat indie-verdeler lopen met James Bond-rechten?

door Steven Tuffin

Annapurna Pictures staat op de shortlist van studios die azen op de distributierechten van de volgende James Bond. De prestigieuze indie-verdeler achter onder meer Her en American Hustle is een verrassende naam tussen grote filmhuizen als Sony, Warner Bros., Universal en 20th Century Fox.

Dat de James Bond-franchise zo gegeerd is  lijkt op het eerste gezicht vanzelfsprekend. Zelfs de Marvel-films en de Fast & Furious-reeks zijn klein bier in vergelijking met de bioscoopavonturen van 007. De recentste Bondfilm, Spectre, was goed voor zo’n 880 miljoen dollar wereldwijd.

Tegelijk moet je weten dat er met de distributie van een Bondprent niet veel te verdienen valt. Sony, de vorige 007-verantwoordelijke, hield maar 38 miljoen dollar over van het totaalbedrag dat Spectre binnenhaalde.

Een Bondfilm verdelen is dan ook in de eerste plaats iets om mee uit te pakken. En nu Annapurna onlangs een hoge pief van 20th Century Fox als CEO inhuurde, willen ze misschien mee beginnen spelen met de grote jongens.

Bron: The Playlist