Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

31.07.2020

Gaat Bryan Singers wangedrag op sets terug tot tweede X-Men?

door Vertigo

Na berichten dat Bryan Singer regelmatig verstek liet gaan op de set van X-Men: Days of Future Past en X-Men: Apocalypse blijkt dat de regisseur reeds op de set van X-Men 2 nalatig was.

Singer en een aantal crewleden waren naar verluidt ‘buiten strijd’ na het nemen van een verdovend middel, waardoor een geplande stunt met de voltallige cast behalve Ian McKellen vroeger plaatsvond dan voorzien.

Executive producer Tom DeSanto probeerde nog in te grijpen om de veiligheid van de cast en crew te garanderen, maar Singer stond erop dat de stunt werd uitgevoerd, ook al waren er geen stuntcoördinatoren aanwezig op de set.

Bijgevolg raakte Hugh Jackman gewond en werd de productie stilgelegd door producent Ralph Winter. 20th Century Fox, de studio achter de film, schaarde zich achter Singer en vroeg aan DeSanto om de set te verlaten.

Daarop dreigden Jackman en de rest van de cast, met uitzondering van McKellen en Rebecca Romijn, in hun X-Men-kostuums om op te stappen als DeSanto vertrok. Halle Berry zou Singer zelfs gezegd hebben: “You can kiss my black ass.

Uiteindelijk bleef de cast, maar volgens een anonieme medewerker van de studio zorgde Fox’ houding ervoor dat Singer zich ook tijdens latere X-Men-producties zou misdragen. “De filmwereld zit raar in elkaar,” zegt X-Men-producent Lauren Shuler Donner.

“We dragen creativiteit en talent hoog in het vaandel en daardoor stellen we ons vergevingsgezind op tegenover briljante mensen,” vervolgt ze. “Zo geven we hen onbewust toestemming om te doen wat ze willen.”

Volgens een woordvoerder van Singer vond het incident in kwestie echter nooit plaats.

Bron: IndieWire