Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

07.04.2021

Fury-acteur aangehouden voor duizelingwekkende Hollywoodoplichterij

door Vertigo

Acteur Zachary J. Horowitz aka Zach Avery, die onder meer in de oorlogsfilm Fury met Brad Pitt meespeelde, is aangehouden voor fraude. Avery zou het brein achter een geval van Ponzifraude zijn, dat is een vorm van oplichterij waarbij mensen worden overtuigd om in een bedrijf te investeren en enkel hun geld plus winst terugkrijgen als er zich meer investeerders aandienen.

In Avery’s geval zouden mensen overtuigd zijn om in zijn bedrijf 1inMM Capital LLC te investeren, een distributeur die via deals met HBO en Netflix zogezegd Engelstalige films als Kickboxer met Jean-Claude Van Damme en Rob Zombie’s The Lords of Salem in Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Amerika verdeelde. In werkelijkheid zou Avery slechts een deel van de investeerders hebben betaald en de rest van het geld voor persoonlijke doeleinden hebben gebruikt.

De acteur beloofde zijn investeerders tot veertig procent winst, maar zou sinds december 2019 meer dan 160 betalingen hebben gemist en zijn investeerders minstens 227 miljoen dollar verschuldigd zijn. Naar verluidt vervalste Avery e-mails van HBO- en Netflix-bonzen om het uitstel van de betalingen te rechtvaardigen.

Bron: LA Times

Lees meer over: