Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

28.09.2022

Francis Ford Coppola gebruikt revolutionaire technologie voor droomproject Megalopolis

door Vertigo

Decennia nadat Francis Ford Coppola het idee voor het eerst op papier zette, beginnen weldra de opnames van zijn droomproject Megalopolis. Daarbij zal de regisseur gebruik maken van een revolutionaire technologie die virtueel filmen combineert met aloude filmmethodes. Hij belooft beelden die nog nooit iemand heeft gezien.

“De film staat met één voet in het verleden en met één voet in de toekomst”, licht Coppola toe. “Ik kijk er al naar uit om te werken met led-technologie in de Trilith Studios in Atlanta.” In die studio worden fysieke productie-elementen, zoals belichting en camera’s, naadloos geïntegreerd met virtuele sets en effecten.

De The Godfather-regisseur steekt tientallen miljoenen van zijn eigen fortuin in de productie. Die speelt zich af in een stadstaat die allerlei maatschappelijke uitdagingen het hoofd moet bieden. De opnames voor Megalopolis gaan in november van start en zullen duren tot maart volgend jaar. De hoofdrollen in de film zijn voor Adam Driver, Nathalie Emmanuel, Forest Whitaker, Laurence Fishburne, Jon Voight, en Aubrey Plaza.

Bron: IndieWire