Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

07.03.2021

Frances McDormand en Nomadland-crew herdenken overleden sound mixer

door Vertigo

Sound mixer Michael Wolf Snyder, die met regisseuse Chloé Zhao aan The Rider en Nomadland samenwerkte, heeft op 35-jarige leefttijd zelfmoord gepleegd.

Volgens zijn vader David Snyder kampte Michael met een depressie en had hij het tijdens de coronacrisis moeilijk omdat hij alleen thuiszat.

“Tijdens de opnames van The Rider en Nomadland keek ik na elke take naar Wolf,” reageert Zhao. “Omdat ik geen koptelefoon droeg, moest hij in mijn plaats luisteren.”

“Wanneer ik naar hem keek, knikte hij met een brede grijns of tranen in zijn ogen of gebaarde hij discreet dat we de take nog een keer moesten overdoen,” vervolgt ze.

Ook Nomadland-actrice Frances McDormand brengt een laatste groet aan Snyder. “Wolf nam onze hartslag en onze ademhaling op,” zegt ze. “Wat mij betreft, is hij Nomadland.”

Naast Zhao en McDormand hebben ook de voltallige cast en crew van Nomadland van Snyder afscheid genomen. “Zijn ziel zal voor eeuwig leven in elke lach, elke bries en elke gallop van een paard die hij heeft opgenomen,” staat te lezen in een statement. “Hij behoorde tot onze kleine filmfamilie en zijn warme ziel heeft ons allemaal geraakt. Wolf heeft onze film tot leven gebracht.”

Bron: Variety