Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

17.06.2018

Filmversie van Monty Python-musical Spamalot heeft sterrencast in gedachten

door Vertigo

De komische klassieker Monty Python and the Holy Grail kreeg in 2005 een musicalbewerking genaamd Spamalot en daar staat nu op zijn beurt een filmadaptatie van in de steigers. Het verhaal is gebaseerd op de legendes rond koning Arthur en de Ridders van de Ronde Tafel en de musical voegde een personage toe dat niet in de oorspronkelijke film te zien was, de Lady of the Lake. Zij geeft Arthur het iconische zwaard Excalibur en zingt een liedje over haar veel te kleine rol.

Voor de verfilming heeft studio 20th Century Fox zijn oog laten vallen op Avengers: Infinity War-sterren Benedict Cumberbatch en Peter Dinklage om respectievelijk koning Arthur en zijn hulpje Patsy te spelen. Tiffany Haddish (Girls Trip) wordt genoemd als de Lady of the Lake.

Spamalot zal geschreven worden door Eric Idle, lid van het Monty Python-comedygezelschap en tevens het brein achter de musical, en geregisseerd door Casey Nicholaw, de choreograaf van de originele Spamalot-productie. De opnames zouden deze zomer van start moeten gaan.

Bron: Dark Horizons