Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

22.05.2016

Filmflits: Jeff Goldblum, Karl Urban en meer!

door Marijn Claeys

Jeff Goldblum en Karl Urban doen mee in Thor: Ragnarok

Goldblum en Urban voegen zich bij de cast met Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Tessa Thompson en Cate Blanchett. Regisseur van dienst is Taika Waititi. Goldblum speelt het onsterfelijke personage Grandmaster, Urban vertolkt Skurge, ook wel The Executioner genoemd. Thor: Ragnarok wordt in de tweede helft van 2016 opgenomen in Australië.

Bron: Dark Horizons

 

Universal verfilmt boeken van Robert Ludlum

Universal zal een reeks verfilmingen uitbrengen van het werk van Robert Ludlum, schrijver van de Jason Bourne-boeken. De eerste filmadaptatie is die van The Janson Directive, met Dwayne Johnson in de hoofdrol. De plot draait rond Paul Janson, een ex-geheim agent die beschuldigd wordt van de moord op een Nobelprijs-laureaat. James Vanderbilt verzorgt het scenario.

Bron: THR

 

Vin Diesel wil Justin Lin aan het stuur voor Fast & Furious 10

Hoofdrolspeler Vin Diesel liet weten dat hij Justin Lin graag terug wil voor de tiende Fast & Furious, die gepland staat voor 2021. Lin regisseerde de derde tot de zesde film, maar liet 7 en 8 schieten om zich op andere projecten te focussen, zoals Star Trek Beyond. Momenteel wordt Fast & Furious 8 gefilmd.

Bron: Dark Horizons

 

Jeff Bridges en Taylor Kitsch in brandweerfilm met Josh Brolin

Bridges en Kitsch zullen brandweermannen vertolken in het nog naamloze project van Joseph Kosinski. Andere castleden zijn Josh Brolin, Miles Teller en James Badge Dale. De film volgt de Granite Mountain Hotshots, een groep brandweermannen die uit alle macht een gigantische natuurbrand moesten bedwingen om een dorp in Arizona te redden.

Bron: Variety

@MarijnClaeys