Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

01.10.2015

Filmflits: The Exorcist, Enchanted, The Ring en meer!

door Jimmy Van der Velde

MGM maakt remake van Black Ice

De filmstudio heeft de rechten op het Finse drama Black Ice verworven en plant een Amerikaanse versie. Centraal staat een driehoeksverhouding tussen twee vrouwen en een man.

Bron: Deadline

Geen Hotel Transylvania 3 voor Tartakovsky

Genndy Tartakovsky, de regisseur van Hotel Transylvania 1 en 2, past voor een derde animatie-avontuur van de vrolijke monsters.

Bron: The Wrap

Eerste foto Hacksaw Ridge

Hier het eerste beeld uit Hacksaw Ridge, de nieuwe film van Mel Gibson met in de hoofdrollen Andrew Garfield en Vince Vaughn:

hacksaw

Enchanted 2 in de pijplijn?

Disney wil een scenario in elkaar boksen voor een sequel op Enchanted. De werktitel luidt momenteel Disenchanted. Of Amy Adams, James Marsden en Susan Sarandon terug van de partij zullen zijn, is nog niet bekend.

Bron: Collider

Toch geen The Exorcist-remake op komst

Vorige week berichtten verschillende Amerikaanse media dat het productiehuis Morgan Creek een remake van The Exorcist plant. Het filmbedrijf ontkent het nieuws volledig.

Bron: Dark Horizons

The Towering Inferno-regisseur overleden

John Guillermin, die in de jaren zeventig The Towering Inferno en een King Kong-remake inblikte, is niet meer. Hij overleed op 89-jarige leeftijd.

Bron: Variety

Remake The Man Who Shot Liberty Valance in de maak

Paramount plant een nieuwe versie van de klassieke western met John Wayne en James Stewart. De studio zoekt naar een geschikte scenarist. Het verhaal speelt zich mogelijk af in een modernere setting.

Bron: Variety

Release The Ring-vervolg verplaatst naar 2016

Rings, de sequel op de Amerikaanse horrorremake The Ring, komt dan toch niet in november in de Amerikaanse zalen. Het wordt wachten tot volgend jaar op de film.

Bron: Variety

Victoria-regisseur pakt eerste Amerikaanse filmproject

De Duitse cineast Sebastian Schipper trekt naar de VS voor een verfilming van het boek Denial: A Memoir of Terror. In het boek onderzoekt schrijfster Jessica Stern de verkrachting waarvan zij en haar zus het slachtoffer waren als jonge meisjes.

Bron: THR

@TheJimeister