Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

21.05.2016

Filmflits: Milla Jovovich, Ridley Scott en meer!

door Marijn Claeys

Milla Jovovich vervoegt James Franco in diens scifi-film Future World

Jovovich zal de rol van futuristische drugbaron spelen in het nieuwe indie scifi-project van James FrancoFranco bedacht het verhaal voor Future World en zal ook regisseren en acteren in de film. Centraal staat een jongen van adel, die samen met een trouwe bodyguard in een post-apocalyptische wereld een zoektocht begint naar medicijnen om zijn moeder van de dood te redden.

Bron: Deadline

 

Ridley Scott en The Martian-scenarist Andy Weir herenigd

Andy Weir werkt aan een voorlopig titelloos origineel scenario voor Ridley Scott. Samen met Simon Kinberg zal hij het project produceren. Het is de tweede samenwerking van de drie filmmakers, na het succes van The Martian, dat 7 Oscarnominaties in de wacht sleepte dit jaar. Over de aard van het project blijven we voorlopig nog in het ongewisse.

Bron: Deadline

 

Noomi Rapace naast Will Smith gecast in Bright

Nadat eerder Will Smith en Joel Edgerton al toezegden voor Bright, is nu ook Noomi Rapace aan de cast toegevoegd. David Ayer zal regisseren, Max Landis is scenarist van dienst. Het zou een mix worden van een politiedrama en een fantasy-setting, waarbij mensen samenleven met feeën, orcs en andere fantastische wezens. De productie gaat deze herfst van start, de rechten werden opgekocht door Netflix.

Bron: Empire

 

Woody Harrelson in nieuwe film van George Clooney

Harrelson sluit zich aan bij Matt Damon, Julianne Moore, Oscar Isaac en Josh Brolin in de imposante cast van Clooney’s Suburbicon. De gebroeders Coen penden het scenario. Oorspronkelijk wilden ze zelf de regie op zich nemen, maar ze vertrouwden het project uiteindelijk toe aan Clooney. Het misdaaddrama speelt zich af in de jaren vijftig, over een familie die opgeschrikt wordt door een inbraak in hun huis.

Bron: Empire

 

Margot Robbie in talks voor mogelijke rol in Goodbye Christopher Robin

De Australische actrice zit in prille onderhandelingen voor een rol in Simon Curtis’ film over de schrijver van Winnie the Pooh, A.A. Milne, met Domhnall Gleeson in de hoofdrol. Goodbye Christopher Robin verhaalt over de moeilijke relatie die de auteur had met zijn zoon Robin. Robin en zijn knuffels vormden de inspiratie voor de boeken over de iconische diertjes.

Bron: Variety

 

Elizabeth Rodriguez tekent voor Wolverine 3

Rodriguez, bekend van de series Orange is the New Black en Fear the Walking Dead, onderhandelt voor een rol in de derde Wolverine-film. Ze zal een kleine maar belangrijke rol vervullen in James Mangolds film. Naast Hugh Jackman als het titelpersonage zullen ook Patrick Stewart als Professor X, Boyd Holbrook, Stephen Merchant, Richard E. Grant, Elise Neal en Eriq La Salle in de film te zien zijn. Er zijn ook geruchten dat mutant X-23, ofte de vrouwelijke Wolverine, haar opwachting zal maken op het witte doek.

Bron: Dark Horizons

@MarijnClaeys