Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

17.05.2016

Filmflits: Martin Freeman, Dakota Johnson en meer!

door Marijn Claeys

Martin Freeman in zombiefilm Cargo

The Hobbit-acteur Martin Freeman is gecast in de zombiefilm Cargo, het langspeelfilmdebuut van de Australische regisseurs Ben Howling en Yolanda Ramke. De film is gebaseerd op de gelijknamige kortfilm van het regisseursduo. Freeman speelt een vader die zijn baby moet beschermen na een zombie-apocalypse. Andy raakt geïnfecteerd door het virus en heeft 48 uur om een nieuwe voogd voor het kind te vinden, voor hij zelf in een zombie verandert.

Bron: THR

 

Dakota Johnson in Under The Silver Lake

Andrew Garfield krijgt gezelschap van de Fifty Shades of Grey-actrice in misdaadthriller Under The Silver Lake van David Robert Mitchell. De regisseur van de indie-horrorprent It Follows schrijft en regisseert. De productie zal deze zomer van start gaan. Naast de sequels Fifty Shades Darker en Fifty Shades Freed zal Johnson tegenover Matthias Schoenaerts staan in Darius Marders The Sound of Metal.

Bron: Deadline

 

Shia LaBeouf speelt John McEnroe

LaBeouf zal de tennislegende John McEnroe vertolken in Borg/McEnroe, de Zweedse acteur Sverrir Gudnason speelt diens vroegere rivaal Björn Borg. De film gaat over de legendarische strijd tussen de twee sporticonen. Stellan Skarsgård heeft getekend voor de rol van Borgs coach, Lennart Bergelin. De biopic wordt ingeblikt door Deens regiseur Janus Metz, die in 2010 de hoofdprijs won op de Semaine de la Critique in Cannes voor de documentaire Armadillo. Metz en LaBeouf zijn nu in Cannes om reclame te maken voor het project, dat deze herfst van start gaat.

Bron: THR

 

Michael Bay maakt film over piloot gevechtsdrone 

Michael Bay zal de memoires van drone-expert Brett Velicovich verfilmen. De Irak-veteraan zette zijn expertise in om terroristische groeperingen te bevechten. De biopic is één van de eerste projecten die de opgang van IS op film zal tonen. De autobiografie van Velicovich werd eerst gecontroleerd door de CIA en andere overheidsinstanties, alvorens Paramount en Bay Films de rechten konden verkrijgen.

Bron: Variety

@MarijnClaeys