Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

12.05.2016

Filmflits: Michael Shannon, Idris Elba en meer!

door Marijn Claeys

Michael Shannon mogelijk in nieuwe van Guillermo del Toro

Del Toro zou de acteur graag casten voor zijn nieuwe film The Shape of Water. Shannon zou Sally Hawkins, Octavia Spencer en Richard Jenkins vervoegen voor het Koude Oorlog-sprookje. Centraal staat de speciale romance tussen een stomme conciërge (Hawkins) en een amfibie-man die opgesloten zit in het lab waar zij werkt. De vrouw wil, geholpen door haar buur (Jenkins) het wezen helpen ontsnappen, maar brengt de man daarbij in gevaar.

Bron: The Wrap

 

Idris Elba in debuutfilm van Aaron Sorkin?

Voor de hoofdrollen in zijn debuut Molly Bloom hoopt Aaron Sorkin Idris Elba en Jessica Chastain te kunnen strikken. De The Martian-actrice zou de rol van Bloom op zich nemen, die miljoenen verdiende met een pokerspel. Elba zou haar advocaat spelen. Sorkin, die een Oscar won voor zijn scenario van The Social Network, regisseert en schrijft het scenario gebaseerd op Blooms autobiografie.

Bron: Variety

 

Lee Daniels verlaat biopic over Richard Pryor

De Oscargenomineerde regisseur van Precious en The Butler stapt op bij de productie van Richard Pryor: Is It Something I Said. De film, over de legendarische komiek met MS uit de jaren 70, heeft al een mooie cast verzameld met Mike Epps als Pryor, Oprah Winfrey als zijn grootmoeder en Kate Hudson als zijn weduwe. Door zijn betrokkenheid als executive producer bij de FOX tv-series Empire en Star ontbrak het Daniels aan tijd om de biopic te regisseren. Er wordt momenteel naar een andere regisseur gezocht. De productie start in oktober.

Bron: THR

 

Adam Driver werkt samen met Terry Gilliam

De acteur uit Star Wars: The Force Awakens zal meespelen in Terry Gilliams langverwachte project The Man Who Killed Don Quixote. Gilliams Monthy Python-collega Michael Palin speelt Don Quichot. Jack O’Connell en John Hurt doen ook mee. De opnames, die de afgelopen jaren vertraging opliepen door geldproblemen, gezondheidsproblemen en acteurcomplicaties, starten deze herfst.

Bron: Screen International

 

Eerst Godzilla 2, dan Godzilla vs. King Kong

Warner Bros. heeft de releasedata van de komende Godzilla-films aangepast. Godzilla 2 werd verplaatst naar 29 maart 2019, en komt nu eerder uit dan Godzilla vs. Kong, dat voor 29 mei 2020 gepland staat. Binnenkort beginnen de opnames van Kong: Skull Island, waarin enkele wetenschappers en avonturiers op het eiland belanden waar de reuzenaap huist. Die film kan je bij ons ontdekken vanaf 15 maart 2017.

Bron: IMDb

 

The Dark Towers van start

De verfilming van Stephen Kings The Dark Towers is onlangs van start gegaan in Kaapstad. Matthew McConaughy en Idris Elba zullen de hoofdrollen spelen in de moderne fantasy-western, A Royal Affair-regisseur Nikolaj Arcel kruipt in de regiestoel.

Ook Vikings-shieldmaiden Katheryn Winnick maakt deel uit van de cast, en bevestigde op Instagram de locatie van de shoot. We zien haar de naam van haar nog onbekend personage afdekken op haar trailer. The Dark Tower wordt in het voorjaar van 2017 in de zalen verwacht.

https://www.instagram.com/p/BE_SuhuGKEA/?taken-by=katherynwinnick

Bron: IndieWire

@MarijnClaeys