Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

28.05.2016

Filmflits: Jake Gyllenhaal, Daniel Craig en meer!

door Marijn Claeys

Jake Gyllenhaal en Dennis Villeneuve werken weer samen voor The Son

Na Prisoners en Enemy slagen de acteur en regisseur weer de handen in mekaar voor de verfilming van Jo Nesbø’s The Son. Gyllenhaal zal het project ook mee produceren. De misdaadthriller vertelt het verhaal van Sonny Lofthus, ooit een beloftevol worstelaar, die na de zelfmoord van zijn vader in de gevangenis terechtkwam. Na 12 jaar ontdekt hij de waarheid over zijn vaders dood en gaat hij achter de verantwoordelijken aan.

Het is nog even wachten op The Son, Villeneuve is namelijk nog bezig aan de scifi-film Story of Your Life en begint daarna aan het langverwachte vervolg op Blade Runner. Gyllenhaal maakt nog zijn opwachting in Tom Fords thriller Nocturnal Animals, Stronger, dat vertelt over de bomaanslag in Boston, en scifi-project Okja.

Bron: Empire

 

Daniel Craig en Katherine Heigl gecast in Steven Soderberghs Logan Lucky

De Bond-acteur en Knocked Up-actrice Katherine Heigl voegen zich bij Channing Tatum, Adam Driver, Riley Keough en Seth MacFarlane in de cast van Logan Lucky. De film, die het einde van Soderberghs driejarige pensioen markeert, volgt een aantal broers in een misdaadplot rond een NASCAR-autorace. NASCAR steunt de film en gaf al toestemming om te komen filmen tijdens echte races. De productie gaat dit najaar van start.

Bron: Empire

 

Spider-Man-animatiefilm draait mogelijk rond Miles Morales

Volgens de laatste geruchten zal de animatiefilm, geregisseerd door The LEGO Movie-regisseurs Phil Lord en Chis Miller, een nieuwe incarnatie van Spidey tonen. Niet het personage Peter Parker, maar de half zwarte, half Puerto Ricaanse Miles Morales zou in het Spider-Man-pak kruipen. Morales dook in 2011 voor het eerst in de stripverhalen op. Volgens Sony Pictures Animation staat de film los van de Marvel Cinematic Universe en “boort het op conceptueel en visueel vlak nieuwe grond aan voor het superheldengenre.” De Amerikaanse release staat gepland voor 21 december 2018.

Bron: Slashfilm

@MarijnClaeys