Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

09.04.2015

Filmflits: Gremlins, Free Fire, Suicide Squad en meer!

door Jimmy Van der Velde

Gremlins-remake vindt scenarist

Disturbia-scenarist Carl Ellsworth zal een nieuwe versie van Joe Dantes Gremlins (1984) pennen. Steven Spielberg en Chris Columbus produceren. Die laatste kruipt eventueel ook achter de camera.

Bron: Deadline

Brie Larson vervoegt cast van Free Fire

Don Jon-actrice Brie Larson vervangt Olivia Wilde in Ben Wheatleys misdaadthriller Free Fire. Luke Evans, Armie Hammer en Cillian Murhpy zullen ook van de partij zijn.

Bron: Variety

Vin Diesel en Chris Tucker in nieuwe Ang Lee-film

Kristen Stewart, Steve Martin en Garrett Hedlund krijgen het gezelschap van Fast and Furious 7-spierbundel Vin Diesel en grapjas Chris Tucker in Billy Lynn’s Long Halftime Walk van Ang Lee. Het oorlogsdrama vertelt over soldaten die een gruwelijk gevecht hebben overleefd en binnenkort terug naar het front moeten.

Bron: Variety

Cast Suicide Squad samen op de foto!

suicidesquad

Bekende koppen als Will Smith, Margot Robbie, Viola Davis, Joel Kinnaman en Jai Courtney kwamen samen voor een leessessie van het Suicide Squad-scenario. Jared ‘The Joker’ Leto had blijkbaar andere verplichtingen.

Mark Millars Jupiter’s Legacy wordt verfilmd

Stripgoeroe Mark Millar is populair in Hollywood. Na Kick-Ass en The Secret Service  is een adaptatie van zijn Jupiter’s Legacy aan de beurt. Centraal staan de kinderen van enkele superhelden die niet aan de verwachtingen van hun ouders en de maatschappij voldoen.

Bron: THR

Tv-spinoffs van Django en Suspiria in aantocht

Het Franse Atlantique Productions en het Italiaanse Cattleya willen tv-versies maken van de western Django (1966) en de horrorklassieker Suspiria (1977). De eerste reeks zal de eenzame revolverheld volgen terwijl hij door het Wilde Westen dwaalt. Suspiria De Profundis zal de kijker onderdompelen in een wereld vol psychologische horror.

Bron: Screen Daily

Nieuwe foto Snowden

snowden

Bovenstaande foto gunt ons een blik op Joseph Gordon-Levitt als Edward Snowden en Shailene Woodley als het liefje van de NSA-klokkenluider. Het beeld komt uit de biopic van Oliver Stone over de beruchte figuur.

@TheJimeister