Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

13.05.2016

Filmflits: Colin Farrell, Noomi Rapace en meer!

door Marijn Claeys

Colin Farrell herenigd met The Lobster-regisseur 

Na The Lobster slaan de Ierse acteur en de Griekse regisseur Yorgos Lanthimos de handen weer in elkaar voor de psychologische thriller The Killing of a Sacred Deer. Farrell zal een chirurg spelen die te maken krijgt met een jongen en zijn familie. Wanneer die jongen vreemd gedrag begint te vertonen, moet de man een moeilijke beslissing maken. Meer is er over de mysterieuze plot nog niet geweten. De productie zal deze zomer beginnen.

Bron: The Guardian

 

Noomi Rapace tekent voor sci-fi thriller Boy

De Zweedse actrice van de Millennium-trilogie speelt mee in Boy, de nieuwe scifi-prent van de Deense regisseur Jonas Arnby. De film vertelt het verhaal van een tienerjongen met speciale gaven, die daardoor steeds van identiteit en woonplaats moet veranderen. Boy wordt het Engelstalige debuut van Arnby, bekend van Når dyrene drømmer ofte When Animals Dream. Het project zoekt momenteel nog internationale verdelers in Cannes.

Bron: Variety

 

Liam Neeson speelt hoofdrol in remake van het Noorse In Order of Disappearance

Neeson zal het hoofdpersonage vertolken in de Amerikaanse versie van de Noorse actiefilm uit 2014. Hans Petter Moland, die het origineel regisseerde, doet dat nog eens over voor deze remakeCentraal staat een sneeuwploeg-bestuurder die zijn zoon verliest aan een drugsmoord en transformeert in een hardvochtige wreker. De Amerikaanse remake zal zich ook in de sneeuw afspelen, voor de locatie wordt er gekeken naar plaatsen zoals Aspen in Colorado.

Bron: Deadline

 

Steve Buscemi, Jeffrey Tambor en Olga Kurylenko in The Death of Stalin

Armando Iannucci’s belooft een imposante cast te verzamelen voor zijn historische film The Death of Stalin. Jeffrey Tambor, Steve Buscemi, Olga Kurylenko, Timothy Dalton, Toby Kebbel, Michael Palin, Simon Russell Beale, Paddy Considine and Andrea Riseborough zijn allemaal in vergevorderde onderhandelingen voor rollen in de film. Iannuci (Veep) verzorgt het scenario, regisseert en produceert mee de film. Het verhaal gaat over de turbulente nasleep na de dood van Joseph Stalin in 1953. Buscemi, Tambor en Dalton zullen respectievelijk de historische figuren Nikita Khrushchev, Georgy Malenkov en Georgy Zhukov voor hun rekening nemen.

Bron: THR

 

Derek Connolly wordt scenarist voor Pacific Rim 2

Derek Connolly, bekend van Jurassic World, zal het scenario schrijven voor het vervolg op Guillermo del Toro’s Pacific Rim. Del Toro zal de sequel niet regisseren, maar is wel een van de producers. Spartacus-bedenker en Daredevil-showrunner Steven S. DeKnight neemt wel plaats in de regiestoel. John Spaihts schreef eerder al een versie van het verhaal. Het is nog niet zeker of de acteurs uit de eerste film opnieuw zullen meedoen.

Bron: THR

 

@MarijnClaeys