Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

10.12.2015

Filmflits: Benedict Cumberbatch, The Mummy en meer!

door Jimmy Van der Velde

Benedict Cumberbatch vertolkt opnieuw WOII-held

De populaire Britse acteur gaat de hoofdrol spelen in het waargebeurde The War Magician. Hij kruipt in de huid van de goochelaar Jasper Maskelyne, die via zijn trucs de geallieerden hielp tijdens WOII.

Bron: Empire

Todd Haynes in zee met Amazon?

Amazon Studios en de Carol-regisseur sluiten mogelijk een deal voor de boekverfilming Wonderstruck. Julianne Moore verzorgt één van de hoofdrollen.

Bron: The Wrap

Sofia Boutella maakt kans op titelrol in The Mummy

De Kingsman-actrice is de topfavoriet om het in doeken gewikkelde monster te vertolken in Universals The Mummy-reboot. Tom Cruise maakt kans op een andere hoofdrol.

Bron: Empire

David Oyelowo in Thrilla in Manila-film?

Regisseur Ang Lee wil de Selma-acteur voor de rol van Joe Frazier in een film over diens legendarische gevecht tegen Muhammad Ali.

Bron: Empire

Rebecca Ferguson terug voor Mission: Impossible 6

De actrice die dit jaar doorbrak met M:I – Rogue Nation zal opnieuw Ilsa Faust spelen in de zesde film uit de franchise. Christopher McQuarrie heeft al bevestigd dat hij terugkeert als regisseur.

Bron: Empire

Idris Elba ‘in talks’ voor The Dark Tower

Net als Matthew McConaughey overweegt Idris Elba een rol in de Stephen King-verfilming The Dark Tower. Nikolaj Arcel regisseert.

Bron: Empire

Abbas Kiarostami onthult nieuw project

24 Frames before and After Lumiere wordt een compilatie van kortfilms die de Iraanse filmmaker de afgelopen jaren maakte. Ze zijn gebaseerd op schilderijen en foto’s.

Bron: Variety

 

@TheJimeister