Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

02.10.2016

Filmflits: Angelina Jolie, Chris Hemsworth, Michael Shannon en meer

door Steven Tuffin

Angelina Jolie in onderhandeling voor oorlogsdrama
Angelina Jolie is in onderhandeling om de hoofdrol te vertolken in het oorlogsdrama Shoot like a Girl. De film zal gebaseerd zijn op de gelijknamige biografie van Mary Jennings Hagar, een helikopterpiloot die verschillende tours meedraaide tijdens de oorlog in Afghanistan. Frank Baldwin schreef het scenario, een regisseur is momenteel nog niet bekend.

Bron: Variety

Regisseur Lee Daniels plant een musical gebaseerd op zijn eigen leven
Eigendunk is de regisseur achter Precious en The Butler niet vreemd. Zijn filmtitels worden steevast gekoppeld aan zijn eigen naam (Lee Daniels’ The Butler) en in een mogelijke vlaag van artistieke hoogmoed heeft Daniels laten weten dat hij een musical voorbereidt die gebaseerd is op zijn eigen leven. Fellini’sen All That Jazz werden als inspiratiebronnen genoemd.

Bron: Dark Horizons

Chris Hemsworth en Michael Shannon bestrijden de Taliban
Chris Hemsworth en Michael Shannon zullen de hoofdrollen vertolken in het oorlogsdrama Horse Soldiers. De film volgt een Special Forces-team dat naar Afghanistan wordt gestuurd in de periode vlak na 9/11 om er de Taliban te bestrijden. De Deense reclameregisseur Nicolai Fuglsig maakt zijn debuut achter de camera.

Bron: The Playlist

Schrijversstaking plaagde James Bond-prent Quantum Of Solance
Quantum of Solace is een van de minst favoriete James Bond-avonturen en daar is regisseur Marc Forster het blijkbaar mee eens. “We hadden niet eens een afgewerkt scenario. De schrijversstaking gooide roet in het eten. Ik heb er vaak aan gedacht om me gewoon terug te trekken uit het project”, liet de regisseur.

Bron: Dark Horizons

Zac Efron plant Wall Street-film
Acteur Zac Efron zal een film produceren gebaseerd op het boek Straight to Hell van John LeFevre. De acteur is blijkbaar ook geïnteresseerd om één van de hoofdrollen te vertolken. Het boek is een donker en komische relaas over het leven van een Investment banker op Wall Street.

Bron: Variety