Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

23.06.2016

Filmflits: Charlotte Rampling, Alicia Vikander en meer!

door Marijn Claeys

Charlotte Rampling naast Alicia Vikander en Eva Green in Euphoria

De Britse actrice is toegevoegd aan de cast van Euphoria, met ook Vikander en Green aan boord. De film wordt het Engelstalige debuut van de Zweedse schrijfster en regisseuse Lisa Langseth, die met Pure en Hotell al twee keer samenwerkte met Vikander. Euphoria draait rond twee zussen die door Europa trekken met een mysterieus einddoel. In augustus beginnen de opnames voor de film, in de Duitse Alpen.

Bron: Variety

 

Alicia Vikander en Emma Stone spelen mogelijk Agatha Christie in concurrerende films

Agatha Christie is anno 2016 nog steeds in trek in de cinema. Niet alleen maakt Kenneth Branagh een nieuwe verfilming van Murder On The Orient Express, er zijn ook twee verschillende biopics over de schrijfster in de maak. Sony hoopt Alicia Vikander te kunnen strikken voor wat een traditionele biopic lijkt te worden, getiteld Agatha Christie. Deze film zal focussen op de auteur als feministe avant la lettre. Paramount kijkt dan weer naar Emma Stone om de hoofdrol in Agatha te spelen. Met Easy A-regisseur Will Gluck aan het roer zal deze film Christie volgen tijdens haar bekende verdwijning van 11 dagen.

Klein detail: beide films moeten goedgekeurd worden door de organisatie die het nalatenschap van Christie leidt. Dit kan een moeilijkheid vormen, de Murder On The Orient Express-film kreeg de toezegging namelijk pas na zeven jaar.

Bron: The Playlist

 

How I Met Your Mother-acteur Josh Radnor regisseert scifi-film The Leaves

Radnor staat in voor de regie van het scifi-drama The Leaves, over een man die in een parallel universum terechtkomt. In dat universum weet zijn geliefde echter niet wie de man is, dus moet hij haar weer voor zich winnen. Christopher Kyle en Kevin J. Walsh schreven het scenario. Gotham Chopra en Carla Hacken produceren de film.

Bron: Variety

 

Miranda Otto en Stephanie Sigman gecast in Annabelle 2 

Annabelle, de prequel van The Conjuring, krijgt nu zelf een vervolg. Otto en Sigman zijn de eerste namen voor de cast van de horrorprent. Regisseur van dienst is David F. Sandberg, wiens debuut Lights Out momenteel goede commentaren krijgt. De film vertelt het verhaal van de poppenmaker die het behekste monster uit de eerste film in het leven heeft geroepen. 20 jaar na de dood van hun dochter laten de man en zijn echtgenote (Otto) een non en een aantal weesmeisjes inwonen. Dat is echter buiten de kwaadaardige pop gerekend, die het daar niet mee eens is. De film staat gepland om in mei volgend jaar op het witte doek te komen.

Bron: Empire

@MarijnClaeys